5 tips for deg med kredittkortgjeld

Å ha en stor kredittkortgjeld er noe mange sliter med. Det er en ond spiral som i verste fall kan ende med betalingsanmerkning og dårlig kredittscore.

 0  296
5 tips for deg med kredittkortgjeld

Det er derfor viktig å bli kvitt denne gjelden så fort som mulig. I denne artikkelen viser vi deg 5 tips for å ta tilbake ditt økonomiske liv og bli kvitt kredittkortgjelden en gang for alle. 


1. Prioriter nedbetalingen
Rekkefølgen for nedbetaling av gjeld er som følge; først bør du prioritere dyr gjeld, slik som kredittkortgjeld og forbrukslån. Deretter kommer nedbetaling av billån og boliglån. Til slutt kommer studielånet. De tre sistnevnte haster ikke å betale ned på, men det dyre lånet bør nedbetales så fort som mulig. 

Da kredittkortgjeld er en av de dyreste formene for gjeld, er en gyllen regel derfor alltid å prioritere denne nedbetalingen slik at du kvitter deg med den først. På denne måten slipper du dyre rentekostnader. Å nedbetale kredittkortgjeld er faktisk en form for sparing - du betaler ned på gjelden og sparer deg for ekstra kostnader som kunne ha forekommet. 

I perioden der du betaler ned på kredittkortgjelden kan det være lurt å kontakte banken for å høre om mulighetene til å få betalingsutsettelse på boliglånet i noen perioder. Rentene vil også påløpe her, men i en mye lavere grad. 


2. Finn løsninger for tilbakebetaling
Dersom gjelden vokser seg stadig større, er det viktig å finne løsninger for å tilbakebetale så fort som mulig. Så for å unngå enda mer kredittkortbruk og høyere gjeld enn det du allerede har, er det viktig å få en oversikt over hva pengene faktisk brukes på. Dette gir et klart bilde over hva som er nødvendige utgifter, samt hvilke utgifter som kan kuttes ned på. 

Sett derfor opp et budsjett som tar for seg månedlige inntekter og utgifter. Vær realistisk når du lister utgiftene - bruker du faktisk 500 kroner på kaffe i måneden, så sett det opp. Dersom budsjettet ikke er helt autentisk, vil det ikke hjelpe å kutte forbruket for å tilbakebetale gjelden så fort som mulig. 

En annen smart måte å kutte ned på forbruket, er å kvitte seg med unødvendige abonnementer, slik som Spotify, Netflix, Sumo og HBO. Istedenfor kan du gå sammen med venner eller familie og dele kostnadene på disse abonnementene. I forhold til mobilabonnement, er det stor konkurranse på best pris i markedet. Vurder eget abonnement og om du eventuelt må bytte til et billigere. 

I tillegg til å kutte ned på unødvendig forbruk, kan en god løsning være å selge unna ting som står støvet ned. På denne måten tjener du inn noen ekstra kontanter, samtidig som du kvitter deg med ting som ikke brukes lenger. 


3. Sett kredittkortet på pause
For å unngå å bruke kredittkortet når fokuset er på tilbakebetalingen av eksisterende gjeld, er det viktig at kortet blir satt på pause. Ikke la deg friste av å dra kortet når du handler noe kjapt på butikken. En måte å unngå disse småkjøpene på. er å la kortet være hjemme. 


4. Ikke ha flere ulike kredittkort
Å eie flere kredittkort betyr flere regninger. Det vil bli lettere å miste kontrollen over eget forbruk dersom du makser ut mange forskjellige kort med ulik kredittgrense. Ha derfor kun ett kredittkort til bruk. Det anbefales dog kun å bruke dette ene kortet dersom du vet at du har råd til det. 

Det viktigste når det kommer til kredittkortbruk er nemlig å alltid vite at du kan tilbakebetale hele summen ved forfall før du bruker det. På denne måten vil det ikke påløpe noe rentekostnader. Forsvarlig bruk av kredittkortet er essensielt for å ha en sunn økonomi.


5. Forsvarlig bruk av kredittkort
Dersom du klarer å tilbakebetale hele beløpet ved forfall, kan kredittkort faktisk være noe positivt og gi deg mange fordeler. Blant annet kan du samle bonuspoeng fra flyselskaper, få rabatter på både drivstoff og matvarehandelen, samt få cashback på netthandel.

Fordelene en kan oppnå er forskjellig for ulike kredittkort, så det er viktig å finne hva som er viktigst for deg og sammenligne kredittkort som gir deg de beste betingelsene. 

Hva er din reaksjon?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow