Vant Sørlandets energipris 2017

Kristiansand kommune er Sørlandets smarteste strømbruker Klima og energi

Kristiansand kommune er Sørlandets smarteste strømbruker

Publisert: 31.05.2017 - 16:07, av Steinar Rasch

Kommunen vinner i kategorien offentlig for det systematiske arbeidet med energiledelse. I 2016 ble Kristiansand første norske ISO 50001 sertifiserte kommune. 

Utmerkelsen hedrer virksomheter innen offentlig og privat sektor som er smarte strømbrukere, og pådrivere for innovative klima- og strømsparetiltak. Det er LOS Energy som står bak prisen.

Prioritert siden 2007
Kristiansand kommune vant i kategorien offentlig i konkurranse med Arendal Havn og Sørlandet Sykehus HF, som også var nominert.

- Vi er veldig stolte over å oppnå denne internasjonale sertifiseringen, som henger høyt. Energiledelse har vært prioritert i Kristiansand kommune siden 2007, og det er oppnådd svært gode resultater, forteller Hans-Christian Gram, eiendomssjef i Kristiansand kommune.

– Kristiansand kommune setter Sørlandet på kartet med strategisk og målrettet arbeid knyttet til energiledelse, og bør være en stor inspirasjon for andre bedrifter og kommuner, sier juryformann Anders Gaudestad i LOS AS.

Vunnet før
Den kommunale fagenheten Kristiansand Eiendom har i flere år arbeidet godt med energiledelse

– Juryen legger spesielt godt merke til at Kristiansand kommune har jobbet systematisk over mange år, og det investeres fortsatt i gode enøk-tiltak, sier Gaudestad.

Dette er ikke første gang Kristiansand kommune hedres for god energibruk. På LOS Energy Day 2015 ble IKEA og Kristiansand kommune kåret til Norges beste virksomheter innen energiledelse. Arendal kommune KF vant prisen i fjor.

Juryen i Sørlandets Energipris 2017 har bestått av eksperter innen miljø- og energiledelse: Linda Rabbe Haugen, energirådgiver i Rejlers, Torstein Thorsen Ekern, prosjektleder i Klimapartnere Agder, Helene Falch Fladmark, daglig leder i Eyde-klyngen og Anders Gaudestad, administrerende direktør i LOS AS.

Les også:

Manglende kunnskap om byfortetting Klima og energi

Manglende kunnskap om byfortetting

Kristiansand kommune er Sørlandets smarteste strømbruker Klima og energi

Kristiansand kommune er Sørlandets smarteste strømbruker

Denne kan spare deg for tusenlapper Bil og båt

Denne kan spare deg for tusenlapper

Rekordsommer for norsk luftfart Reise og fritid

Rekordsommer for norsk luftfart

Mange  har ikke  beskyttelse mot lynskader Hjem og bolig

Mange har ikke beskyttelse mot lynskader

Jernbanedirektoratet er Norges første etat i nettskyen Forskning og teknologi

Jernbanedirektoratet er Norges første etat i nettskyen