Reisefeber

Snart skal vi på ferie igjen Reise og fritid

Snart skal vi på ferie igjen

Publisert: 24.05.2017 - 03:14, av Steinar Rasch

Snart skal vi på ferie igjen
Igjen smelter snøen, det spirer i skog og mark og vårblomstene får sine første fargesprakende blader. Mens tankene vandrer, føler man varmen fra solen mens man hopper ut i bassenget eller nipper til en paraplydrink. Plutselig våkner man opp fra halvsø vnen og innser at det enda er noen måneder igjen til sommeren. Da går det opp for en at man bør begynne å se på ferieplanene. Kanskje kan man være heldig å finne noen røverkjøp allerede nå. For jo tidligere man bestiller, jo billigere blir prisene. Dette har med at både reisearrangører, fly og hotell, kan planlegge lengre frem i tid, og minsker usikkerheten som ligger i hvor mange gjester de vil få.

Internett er kilde til mange reisemål
Et flott utgangspunkt kan være å surfe internett. Her finner man alle verdens muligheter. For det første kan det være lurt å finne en side som sammenligner priser på ulike reisemål, hoteller, flyreiser, opplevelser og så videre. Sjekker man nøye og finner de beste kombinasjonene, kan det være tusenlapper å spare. Skaffe seg reiseforsikring er noe alle bør. Alle banker tilbyr reiseforsikring, men ofte har man dette gjennom arbeidsgiverens fagforbund eller i en annen form. Det er ikke vits å ha flere reiseforsikringer.

Sparing kan oppfylle drømmer
Begynne å spare i god tid. Kanskje har man et reisemål man har drømt om i mange år, men det vil aldri ordne seg verken med tid eller penger. Kanskje hele familien kan gå sammen å sette av penger til en fantastisk ferietur i Vietnam, Australia, New Zealand, Singapore, Mexico eller hvor enn det måtte være. Sparte midler kan brukes med god samvittighet på en større feriereise. Sett mål for hvor mye som skal spares eller bruk medlemskort på butikker og annet til en slags feriebuffer.

Reise sammen med kjente og kjære
Gå sammen flere familier eller storfamilien. Å dra med seg tanter og onkler, besteforeldre og kjente kan være en måte å spare mange penger på. For jo flere man drar sammen, jo større rabatter og bonuser kan man få. En stor familie kan leie et helt hus i Italia eller langs Rivieraen til en pris som er overkommelig for alle. Det kan være smart å leie bil ved flyplassen slik at man får samle bagasje og reisende. På denne måten får man de mest eksklusive opplevelsene med sine nærmeste.

Bli kjent med folk
”Smil, og verden smiler til deg” er et ordtak som ikke kommer uten mening. For er man hyggelig og jovial, vil tiden man har med andre bli mye bedre og det blir lettere å komme i kontakt med folk. Opprettes et vennskap, kan man være heldige å bli bedt på nytt, ved at man får låne deres hjem eller feriested. Kanskje går det an å byttelåne. Da kan de oppleve norsk natur, mens dere soler dere under en Middelhavssol. Det er bare reise man må tenke på i slike tilfeller. De fleste rundt om i verden er hyggelige mennesker som gjerne vil komme i kontakt med nye mennesker fra andre kulturer.

Les også:

Rekordsommer for norsk luftfart Reise og fritid

Rekordsommer for norsk luftfart

1 million nordmenn har opplevd bagasjetrøbbel Reise og fritid

1 million nordmenn har opplevd bagasjetrøbbel

Slik beskytter du deg mot ID-svindel Personlig økonomi Sponset

Slik beskytter du deg mot ID-svindel

Setter ny standard for mat langs veien Nyheter

Setter ny standard for mat langs veien

Smarte reisetips for lommeboka Spar penger Sponset

Smarte reisetips for lommeboka

Nelly.com med 30% rabatt på accessories og Calvin Klein Tilbud og salg Sponset

Nelly.com med 30% rabatt på accessories og Calvin Klein