6622 studenter står på venteliste

Tips og råd om tak over hodet i siste liten for studenter Skole og utdanning

Bildetekst: SiO inviterer Uninite til nettmøte med studentene. Uninite tilbyr en digital tjeneste som kobler leietakere sammen basert på personlighet og interesser. (Foto: Christoffer Meyer / Kind)

Tips og råd om tak over hodet i siste liten for studenter

Publisert: 07.08.2017 - 16:31, av Steinar Rasch

6622 studenter står for tiden på venteliste for å få studentbolig hos SiO. Er det fremdeles muligheter for deg som ikke har tak over hodet til studiestart? SiO har invitert boligekspertene Christian Wierød og Øyvind Hasund Dahl fra bolig-matchingtjenesten Uninite til nettmøte 8. august for å hjelpe studentene med å tips og råd til å finne bolig i siste liten.

- Vi vet at mange studenter ønsker å bo hos SiO og mange står på venteliste nå i august. Vær aktiv. Let også via nettverket ditt og det vanlige leiemarkedet, sier Gabrielle Legrand Gjerdset, student og styreleder i SiO.

- Nesten 400 nye studentboliger vil stå klare i løpet av dette studieåret, og vi skal bygge mange flere. Men fokuset vårt akkurat nå er å bidra med tips og råd til de mange som trenger bolig til semesterstart, sier Gjerdset.

Hun er glad for drahjelpen fra grunnleggerne av boligmatchingtjenesten Uninite, som ønsker å hjelpe studenter med å finne den rette å bo i kollektiv med.

- Vi var studenter selv for ikke lenge siden, og det ga oss ideen om å lage en løsning for studenter og andre som vil bo sammen. Vi lagd en nettløsning for å finne de som matcher din personlighet, alder og interesser. Det passer godt dersom du ikke kjenner noen i Oslo å flytte sammen med. Vi har også andre tips til hva du kan gjøre for å skaffe deg hybel eller rom i kollektiv i siste liten, sier Christian Wierød, gründer og leder for Uninite.

SiO inviterer til nettmøte med Uninite der studenter uten bolig kan komme med sine spørsmål den 8. august, kl. 13-17.

Les også:

Tips og råd om tak over hodet i siste liten for studenter Skole og utdanning

Tips og råd om tak over hodet i siste liten for studenter

Slik beskytter du deg mot ID-svindel Personlig økonomi Sponset

Slik beskytter du deg mot ID-svindel

Dette vil politikerne gjøre med lederlønnen Næringsliv

Dette vil politikerne gjøre med lederlønnen

Karriereguru: Støttende ledere gir bedre resultat på bunnlinjen Arbeidsliv

Karriereguru: Støttende ledere gir bedre resultat på bunnlinjen