Smarte reisetips for lommeboka

Smarte reisetips for lommeboka Spar penger Sponset

Bildetekst: Smarte reisetips for lommeboka

Smarte reisetips for lommeboka

Publisert: 21.05.2017 - 16:35, av Steinar Rasch

Smarte reisetips for lommeboka
Det er mange ting man kan gjøre når privatøkonomien ikke er helt på topp. Det man må starte med er å fjerne alle punkt som trekker penger unødvendig, og med det fjernet kan man merke at pengene ikke flyr så fort ut. Men det nærmer seg ferie, og det er smart å starte tidlig for å finne ferie som passer for den privatøkonomien lommeboka holder. 

Bestill ferie i god tid, men ikke bare det. Bestill avreise på dager som tirsdag ettermiddag, for da er prisene lavest. Det har tross alt ikke så mye å si når man reiser på ferie. Noen dager fra eller til går nok bra. Og kan man tenke seg å spare noen ekstra kroner, kan man jo reise steder som ikke nødvendigvis alle reiser til. Da kan man være heldig å finne perler hvor det verken er overfylt med ravende ungdom eller innpåslitne og overstadige nordmenn. 

Sjekk priser på avreise fra Sverige
Kan man kombinere ferien med avreise fra grannelandet, kan man spare tusener av kroner i flyreise. For tradisjonelt sett har prisene herfra vært lavere enn i Norge. Da kan man bruke pengene man sparer på svenskehandel før man kjører hjem igjen etter vel endt ferietur. 

Oversikt over priser finner man på utallige sammenlignings-apper tilgjengelig på nettbrett og smarttelefon. De er optimale for å finne billige flyreiser med eller uten opphold, og siden de konkurrerer vil prisene bli stadig bedre. 

Langsiktig sparing kan gi opplevelser man bare kunne drømme om
Sparing kan være både artig og givende. For setter man seg litt langsiktige mål, kan man begynne å spare i god tid før man legger ut på drømmereisen. Det er ulike måter å spare på, men de som gir mest avkastning er fond og aksjer. Virtuell valuta er i vinden og dersom man satt inn penger på Bitcoin for noen å siden, når kursen var 1 krone/Bitcoin, vil man i dag ha flerfoldige tusen å bruke på ferie. Man skal dog huske at det ikke er noen garanti for sparing i aksjer eller fond, og stadig vekk dukker det opp nyheter som viser at bankene lurer kundene sine. Å sette pengene på høyrente er derfor et sikkert alternativ.

Med god privatøkonomi skaffer man seg et kredittkort
Et kredittkort har ofte fordeler som er uvurderlige når man skal ut å reise. Ikke bare er kortet i seg selv en ekstra garanti mot svindel og tyveri, men ofte får man med god reiseforsikring og betingelser på handling i utlandet på disse kredittkortene. I tillegg gir mange av kredittkortene rabatt på kjøp av flyreiser og da kan man med andre ord få billig flyreiser nesten når som helst. Kreditten kan også brukes som en konto som man bestiller reiser med, slik at man ikke bruker det mer enn høyst nødvendig. Da får man frigjort penger til andre ting, som for eksempel å kose seg på ferie, ta et ekstra restaurantbesøk eller ta toppturen med egen guide. 

Sommeren nærmer seg og har man ikke ennå bestilt ferie, kan det være smart å hive seg rundt.

Les også:

Nå får du 20% på all hudpleie hos Nordicfeel! Spar penger Sponset

Nå får du 20% på all hudpleie hos Nordicfeel!

Smarte reisetips for lommeboka Spar penger Sponset

Smarte reisetips for lommeboka

Slik går du inn i det nye året med økonomien på stell Personlig økonomi Sponset

Slik går du inn i det nye året med økonomien på stell

Slik blir du kvitt en betalingsanmerkning (Stadig flere nordmenn misligholder sin gjeld) Personlig økonomi Sponset

Slik blir du kvitt en betalingsanmerkning (Stadig flere nordmenn misligholder sin gjeld)

Denne kan spare deg for tusenlapper Bil og båt

Denne kan spare deg for tusenlapper

Spare eller nedbetale lån? Personlig økonomi Sponset

Spare eller nedbetale lån?