Hvordan opprette en god og enkel e-postadresse?

Ikke alle e-postadresser er like enkle å huske, og dermed kan de være vanskelige å skrive når man skal sende en e-post.

Hvordan opprette en god og enkel e-postadresse?
Bildetekst: Ikke alle e-postadresser er like enkle å huske, og dermed kan de være vanskelige å skrive når man skal sende en e-post.

Grunnen til det er at de fleste vanlige e-postadresser som Gmail.com eller Hotmail.com er oppbrukt, fordi en e-postadresse alltid er unik, slik at ingen kan ha samme adresse.

Dette kan man enkelt merke om man f.eks. ønsker å lage en ny @gmail.com eller @hotmail.com e-postadresse. Da må man gjerne legge til flere tall i brukernavnet (f.eks. [email protected]) for å kunne registrere en ny e-postadresse, og det er ikke alltid like enkelt å formidle en slik adresse til andre.

Det gjelder dog ikke dersom man eier sitt eget domene. Da står man fritt til å lage den e-postadressen man vil.

 

Hva er en e-post?

E-post betyr elektronisk post og er noe de aller fleste har i dag, enten gjennom jobb, skole eller i privat regi.

En e-postadresse består av et brukernavn pluss et domene og et tegn @. F.eks. [email protected] eller [email protected]  eller [email protected].

For å lese e-post logger man på en mailserver med e-postadressen og et passord.


Finnes det enkle e-postadresser?

Det finnes fremdeles aktører som tilbyr enkle e-postadresser. Noen er til og med norske og har eksistert i nesten 20 år. En av disse er Epost.no. De tilbyr enkle brukernavn og fire gode domener som du kan velge fra.

F.eks.:

Du velger altså selv hva «dittnavn» skal være og mange fornavn og etternavn, samt kombinasjoner av disse er ledig hos Epost.no.

Les mer om Epost.no her