MasterCard reiseforsikring: Alt du må vite om reiseforsikring i kredittkort

De aller fleste kredittkort inkluderer gratis reise- og avbestillingsforsikring. Kortene dekker uforutsette problemer og uhell som inntreffer når du er på reisefot.

 0  429
MasterCard reiseforsikring: Alt du må vite om reiseforsikring i kredittkort

Samtidig vil du ikke bare være beskyttet mot skader, tyveri og forsinkelser med MasterCard reiseforsikring- du vil også være beskyttet mot følelsen av utrygghet og usikkerhet


Siden de fleste kredittkort inkluderer reise og -avbestillingsforsikring er det viktig at du også tenker på hvilke andre fordeler du vil ha i kredittkortet ditt. Sammenlign kredittkort, og finn det beste kortet for deg og ditt behov. Har ditt MasterCard reiseforsikring slipper du å ha en egen reiseforsikring, og det sparer du penger på.


Sammenlign kredittkort her

Har ditt MasterCard reiseforsikring? Med riktig kredittkort dekkes du for millionbeløp på reise! Sammenlign og søk i dag.


Dette dekker et reiseforsikring i MasterCard:

  • Hva som gjelder for hvert enkelt kredittkort vil som nevnt variere.
  • Vilkårene skal være nedskrevet i fripolisen du signerer når du bestiller et nytt kort.
  • Har du allerede et kredittkort kan du som regel finne fripolisen liggende online på bankens hjemmesider.


Sykdom

Sykdom er den vanligste årsaken til at vi mottar stadig høyere erstatninger fra forsikringsselskapene. Sykdom utgjør omkring halvparten av utbetalingene, og dreier seg ofte om mer enn bare hosting, fokjølelse og halsbetennelse. Med gyldig legeerklæring vil reiseforsikringen erstatter alle nødvendige sykeutgifter som den eller de forsikredesikrede skulle være uheldig å pådra seg under reisen. Dekningen inkluderer blant annet legeundersøkelser, sykehusopphold og eventuell hjemtransport.


Tapt eller forsinket reisegods

Vi har alle stått og ventet utålmodig ved bagasjebåndet vel fremme på den etterlengtede feriedestinasjonen. Som regel kommer bagasjen i tide, men hva når den ikke gjør det? Hva om den har blitt sendt med et annet fly, eller ikke kommer frem i det hele tatt? En god reiseforsikring i et MasterCard vil dekke kostnadene det medfører å vente på bagasjen ved at du må kjpe nødvendige klr og toalettsaker i timene bagasjen din er borte. Forsikringen kan også erstatte tapt bagasje.


Ulykke

Mange er ikke klar over de høye kostnadene ved sykehusbehandling og hjemtransport, noe som kan skape store utfordringer for selv en robust lommebok. Utenriksdepartementet skrev i 2014 at dette er kostnader som fort kan vokse opp mot en halv million kroner! Har du reiseforsikring vil forsikringsselskapet ta seg av mesteparten av kostnadene.


Kansellering av reise

Dersom noe skulle hindre deg fra å reise, eller flyselskapet kansellerer flyvningen, vil du med reiseforsikring kunne være dekket for eventuelle hotellopphold eller andre kostnader som følger med kanselleringen.


De fleste MasterCard med reiseforsikring inkluderer avbestillingsforsikring. Du kan enkelt få oversikt over hvilke kredittkort som inkluderer reiseforsikring, samt vilkårene som gjelder på våre sider.


Hvem dekkes av MasterCard reiseforsikring?

Hvem som er dekket av reiseforsikringen i kredittkortet varierer mellom kortene. Noen kredittkort opererer med at kun kortholder er dekket, mens andre kan inkludere ektefelle, hele familien – og i noen tilfeller til og med hele reisefølget.


Planlegger du å legge ut på reise uten helårsforsikring bør dette derfor være en selvfølge å undersøke før du reiser. Ofte kan det være lurt å ha en helårsforsikring i tillegg til reiseforsikringen i kredittkortet. På denne måten kan du selv beslutte hva som gir mest mening å benytte seg av når uhellet først er ute.


Vær oppmerksom på at..

Du er ikke dekket av kredittkortets reiseforsikring dersom du var syk før du reiste. I noen tilfeller vil også ansvarsforsikring inkluderes. En slik forsikring innebærer at man ikke må ta alle kostnadene for skader man skulle være uheldig å påføre andre mennesker eller deres eiendeler på reisen. Alder kan begrense forsikringsvilkårene da reiseforsikringene ofte har en øvre aldersgrense. Man vil ofte måtte belage seg på reduserte fordeler i forsikringen som pensjonist, eller i verste fall helt bortfallende dekning. Årsaken til dette er at alderdom blant annet øker sjansene for enkelte sykdommer og død.


Glem ikke å...

Betale minst halvparten av reisen med kredittkort

For at reise- og avbestillingsforsikringen skal være gyldig, kreves det at minst halve reisen er betalt med kredittkortet. Det vil si at minst halvparten av kostnadene omkring bestilling av flyreise, booking av hotell eller andre kjøp i forbindelse med reisen er gjort med kredittkortet. Reiser du på bilferie vil det på samme måte kreves at minst halvparten av drivstoffkostnader, overnattinger, ferjekostnader o.l. er betalt med kredittkortet.


Bestille reisen som tur/retur

Selv om du har betalt minst halvparten av reisen med kredittkortet, er det ofte viktig at du også har bestilt både tur- og returbillett for at forsikringen skal gjelde. Det vil si at reisen både må starte og slutte i Norden. Det finnes samtidig en begrensning på hvor lenge forsikringen gjør seg gjeldende når du er på reise. Denne perioden kan begrenses kraftig dersom du har åpen returbillett eller ingen returbillett i det hele tatt.


Hvorfor ikke bare ha en helårsforsikring?

Som nevnt kan det altså være lurt å ha både helårsforsikring og forsikring gjennom kredittkortet. Men dette gjelder ikke nødvendigvis for alle. Dersom kredittkortets reiseforsikring dekker ditt behov, er det unødvendig å bruke penger på en dyr helårsforsikring. Husk imidlertid at helårsforsikring som regel vil dekke deg så fort du går ut døren hjemmefra, og ikke bare når du er på reise.


Sammenlign kredittkort her


Få gratis reiseforsikring


Slik søker du om et MasterCard med reiseforsikring

Å søke om banktjenester i Norge er en ganske enkel prosess, og kredittkort er intet unntak. I Norge har vi kommet langt med elektronisk identifikasjon, så de fleste aktører lar deg søke om kredittkort på nett. Du kan signere med BankID, som gjør prosessen mer effektiv.


For å søke om kredittkort må du oppfylle visse minimumskrav. Kravene varierer ofte fra én kortutsteder til en annen, men generelt kreves det at du:

  • Er minimum 18 år
  • Har en liknet inntekt i Norge de siste 3 årene
  • Ikke har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker mot deg
  • Andre fordeler inkludert i et MasterCard med reiseforsikring


Reiseforsikring i kredittkort fungerer ofte som en ekstra fordel på kredittkort, som har andre fordeler i form av cashback, flybonus og drivstoffrabatt med mer. Noen kredittkort gir deg også mer eksklusive fordeler som Priority Pass og Concierge Service. Førstnevnte gir deg tilgang til flyplasslounger over hele verden, mens sistnevnte hjelper deg med å skaffe billetter til forskjellige begivenheter og arrangementer over hele verden, samt flybilletter og hotellrom.


Noen kredittkort med reiseforsikring tilbyr også andre typer forsikringer utover gratis reiseforsikring. Tilleggsforsikringene koster som regel et månedlig eller årlig gebyr. Følgende tilleggsforsikringer kan være tilgjengelige i en MasterCard reiseforsikring:


Betalingsforsikring: En betalingsforsikring beskytter deg hvis uforutsette hendelser hindrer deg fra å betale utestående terminbeløp hver måned
Egenandelsforsikring leiebil: Denne forsikringen dekker deg om leiebilen din blir skadet eller stjålet
ID-tyveriforsikring: ID-tyveriforsikring bistår deg dersom noen bruker din identitet til å åpne bankkonto, søke om lån eller lignende tjenester i ditt nav.


Sammenlign kredittkort med reiseforsikring nå

 

 

Hva er din reaksjon?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow