Slik blir du kvitt en betalingsanmerkning

Stadig flere nordmenn misligholder sin gjeld og ender opp med betalingsanmerkninger. Ikke bare vil de fleste banker avvise din lånesøknad, det vil også være vanskelig å få et mobilabonnement om du har en betalingsanmerkning.

 0  491
Slik blir du kvitt en betalingsanmerkning
Bildetekst: Stadig flere nordmenn misligholder sin gjeld og ender opp med betalingsanmerkninger.

I denne artikkelen forklarer vi hvorfor man vanligvis ikke får lån med en betalingsanmerkning, samt viser hvordan du på enklest og raskest mulig vis bør gå frem for bli kvitt denne anmerkningen. 


Hva er en betalingsanmerkning?

En betalingsanmerkning er noe du får om du har unngått å betale en fordring. Denne fordringen kan blant annet være en ubetalt inkassosak, forliksdom, gjeldsordning eller at du er erklært personlig konkurs. 

Å ha en slik merknad på seg viser altså til dårlig betalingsevne og/eller vilje, og vil derfor føre til at søknader gjerne blir avslått. Som nevnt innledningsvis gjelder det ikke bare søknader om lån, det kan også gjøre det vanskeligere å få abonnementer på ulike tjenester. Faktisk kan det også være vanskeligere å få en jobb, dersom potensielle arbeidsgivere utfører en kredittsjekk av deg, noe som blir mer og mer vanlig. 


Er du usikker på om du har en betalingsanmerkning?

Er du usikker på om du har en slik anmerkning, kan du enkelt utføre en kredittsjekk av deg selv for å finne dette ut. Denne informasjonen skal være helt gratis å motta, så ikke la deg lure av byråer som tilbyr kredittsjekk mot betaling. 


Hvorfor er det vanskeligere å få lån?

Når du søker om et lån vil banken utføre en kredittsjekk av deg. Dette vil si at de sjekker din betalingshistorikk for å se hvordan du har betjent tidligere lån, samt hvordan det står til med din personlige økonomi. Har du da en betalingsanmerkning eller aktive inkassosaker vil de fleste banker ikke godkjenne lånesøknaden din, fordi det viser til en svak økonomisk helse og problemer med å tilbakebetale gjeld. 


Hvordan blir jeg kvitt betalingsanmerkningen?

Har du ikke blitt kvitt anmerkningen før fire år er gått, vil den foreldes og dermed bli slettet. Kreditor kan likevel velge å gjenoppta saken hvis de ønsker det, så dette alternativet er ikke noe å lene seg på. 

Om du derimot betaler anmerkningen, vil den bli slettet umiddelbart. Dette alternativet vil kanskje ikke være oppnåelig for flesteparten med betalingsanmerkninger, da det er en grunn til at utestående gjeld førte til at de fikk en anmerkning - de hadde ikke mulighet til å betale. 

De som har slike anmerkninger har også gjerne ugunstige smålån og kreditter. For å både spare på rentekostnader og bli kvitt dyr gjeld, kan en god løsning være å refinansiere gjelden. Visse banker har spesialisert seg på å hjelpe dem som har kommet i slike økonomiske vanskeligheter både ved refinansiering og personlig veiledning. Dette vil samle smålånene dine og gjøre slik at du kun trenger å forholde deg til én kredittgiver og én forfallsdato. Nedbetalingstiden blir også kraftig redusert. 

For å få refinansiert med en betalingsanmerkning er det noen krav som må være oppfylt, blant annet at du må minimum refinansiere for 300.000 kr. For komplett oversikt over kravene, sjekk ut her.

Hva er din reaksjon?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow