Visste du at du kan få skattefradrag for kredittkortgjeld?

Skattefradrag på kredittkort er mulig å få dersom du ikke har betalt kredittfakturaen i sin helhet hver måned, og dermed betalt renter på det utestående beløpet.

 0  351
Visste du at du kan få skattefradrag for kredittkortgjeld?

Du visste kanskje at man får skattefradrag på lån som boliglån og forbrukslån, men visste du at du også får skattefradrag dersom du har betalt renter på kredittkortgjeld? Da dette også er et like gyldig lån som et boliglån, har du også rett til fradrag på dette.


På Finans.no kan du sammenligne kredittkort, slik at du kan finne det beste kortet for dine behov.


Å låne med kredittkort anbefales ikke i lengden

Et kredittkort kommer med mange fordeler, men blant ulempene er de høye rentekostnadene. Faktisk er rentene på kredittkort blant de høyeste av alle lån i Norge, da rentenivået ligger på et sted mellom 20-30%.

Å låne med kredittkort er dermed noe man helst bare bør gjøre over kortere periode hvis man virkelig må det. Som en tommelfingerregel bør man tilbakebetale benyttet kreditt ved hver eneste faktura for at det skal være lønnsomt å bruke det. 


Pass på å få skattefradrag dersom du har betalt renter

Har du hatt behov for å låne pengene med kredittkortet, må du passe på å få skattefradrag på kredittkortrentene. Skattefradrag på kredittkort regnes ut på lik linje som fradrag for andre renter man betaler. Man vil dermed få tilbake 24% av de rentene man har betalt inn i løpet av året. Dermed blir den faktiske rentesatsen man betaler blir lavere enn den satsen som settes på kredittkortet. 


Hvor mye utgjør skattefradrag på kredittkort?

La oss si at du låner 100.000 kr på et kredittkort og betaler renter i et år. Har du en rentesats på 25% rente på kortet, vil du måtte betale 25.000 i renter på et år til kortselskapet. Med skattefradrag på kredittkort som utgjør 24% av disse rentene, ender du opp med å betale kr 19.000 i stedet for kr 25.000. Dette betyr at du sparer hele 6.000 kroner - eller ca 500 kroner i måneden - ved å sørge for å få skattefradrag på kredittkort, i følge dette eksempelet.


Går du glipp av godene i et bedre kredittkort enn det du har i dag? Sammenlign kort på Finans.no, og finn det beste kredittkortet for deg.


Ikke la kredittkortgjelden bli stående

Dersom du låner kr 100.000 på kredittkort, så vil du selv med skattefradraget måtte betale ca 1.580 kroner hver eneste måned bare for å låne pengene. Dette er en betydelig månedlig kostnad, som kan gjøre økonomien din langt mindre romslig enn strengt tatt nødvendig. Selv om vi oppfordrer til å få skattefradrag på kredittkortgjeld, betyr det ikke at vi oppfordrer til å la kredittkortgjeld bli stående. Dersom du har kredittkortgjeld bør din hovedprioritet være å kvitte deg med denne gjelden så raskt som overhodet mulig.


Slik får du skattefradrag på kredittkort

Når skattemeldingen kommer bør du ta deg god tid til å se at alle renteutgiftene du har hatt er ført opp. Har du har kredittkort gjennom en av de største bankene, så er utgiftene mest sannsynlig ført opp automatisk. Det samme gjelder boliglån og andre typer kreditt. 

Sjekk likevel at alt er korrekt - du selv eneansvaret for at alle summene i skattemeldingen stemmer. Hvis det er noe som ikke er riktig, fjern så beløpet og fyll inn det riktige. Er det noe som ikke er ført opp, så kan du gjøre det selv. De aktuelle postene, for utgifter knyttet til gjeld, i selvangivelsen er 3.3.1 og 4.8.1.

Hva er din reaksjon?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow