10 sparetips for deg i 20-årene

Om du er student eller jobber, så er det dyrtid også for deg som er i 20-årene. Men det skal ikke så mange grep til før økonomien er på trygg grunn!

 0  101
10 sparetips for deg i 20-årene

Å selge alle eiendeler og flytte hjem til foreldrene dine er ikke nødvendigvis den eneste løsningen for å forbedre økonomien som ung voksen. Ofte krever det bare noen justeringer i livsstilen og å kutte ut unødvendige utgifter for å ha litt mer penger å rutte med hver måned.

  1. Lag et budsjett og hold deg til det: Start med å lage et budsjett som gir deg oversikt over inntektene og utgiftene dine. Dette gir deg muligheten til å se hvor du kan stramme inn. For eksempel, hvis du bruker mye penger på kaffe og lunsj, kan du vurdere å lage mat hjemme i stedet.

  2. Planlegg ukentlige matinnkjøp: Ha en matplan for uken og gjør ukentlige matinnkjøp. Dette hjelper deg med å spare tid og penger. Bruk apper som Mattilbud for å finne gode tilbud på dagligvarer, og vurder å bruke et kredittkort som gir rabatt på dagligvarer.

  3. Del abonnementer med venner: Hvis du abonnerer på tjenester som Spotify, Netflix eller andre strømmetjenester, kan du dele kostnadene med venner eller familie. Dette reduserer utgiftene dine uten å gå på bekostning av underholdningen.

  4. Sjekk mobilabonnementet: Sammenlign mobilabonnementer og velg det som passer best for ditt behov. Vurder hvor mye data du faktisk bruker for å unngå å betale for mer enn nødvendig.

  5. Bruk kollektivtransport: Hvis du bor i nærheten av byen, kan kollektivtransport være et rimeligere alternativ til å eie en egen bil. Beregn kostnadene ved å ha bil, inkludert bensin, forsikring, og parkering, og vurder å bytte til kollektivtransport.

  6. Tren utendørs eller hjemme: Spar penger på dyre treningsstudioabonnementer ved å trene utendørs eller hjemme. Du kan finne treningsvideoer på YouTube og investere i enkle treningsutstyr som vekter og en treningsmatte.

  7. Bruk rabattkoder på nett: Handle på nett i perioder med gode tilbud, som Black Friday eller salgsdager. Søk etter rabattkoder for å få ekstra besparelser. Bruk gjerne et kredittkort for sikkerhet og mulighet til å betale ned kjøp over tid.

  8. Kjøp brukt: Spar penger ved å kjøpe brukt møbler, klær og andre gjenstander. Du kan finne gode tilbud på nettsteder som Finn.no eller i lokale kjøp-og-salg-grupper.

  9. Bruk biblioteket: Hvis du trenger bøker til studiene eller fritidslesing, bruk biblioteket for å spare penger. Dette kan være spesielt gunstig for studenter som vanligvis må kjøpe dyre pensumbøker.

Når du har litt ekstra penger til overs, vurder å plassere dem på en BSU-konto for å dra nytte av skattefordeler og gode rentebetingelser. Husk å sammenligne rentesatser fra forskjellige banker før du velger hvor du skal plassere din BSU-sparing.

Hva er din reaksjon?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow