De smarteste forbrukerne betaler nærmest aldri med bankkortet

De første to månedene av det nye året har vist at vi foretrekker å bruke kort som betalingsmiddel. Det alle likevel ikke vet, er at det gagner deg mer å bruke et kredittkort fremfor et vanlig bankkort i svært mange tilfeller.

De smarteste forbrukerne betaler nærmest aldri med bankkortet

Det er grunnet mangelen på trygghet og andre goder at mange lar bankkortet ligge, og i stedet trekker opp kredittkortet fra lommeboken. Et bankkort gir deg ingen fordeler, annet enn den opplagte muligheten til å betale for varene dine ved et kjøp. Dersom du derimot bruker kredittkort til handel i både butikker og på nett, både her hjemme og i utlandet, kan du være tjent med svært mange unike fordeler. 

Mange kredittkort på markedet er sammensatt slik at nordmenn kan spare mye penger, dersom kortene blir brukt smart. I denne artikkelen vil du bli bedre kjent med hvorfor du oftest bør velge kredittkort fremfor det vanlige bankkortet.

 

1. Sikkerhet

Betaler du med kredittkort, er det ikke din personlige bankkonto det går utover dersom noe skulle gå galt når du kjøper en vare eller tjeneste. 

Du er med andre ord bedre beskyttet når du handler med kredittkort, sammenlignet med et standard bankkort eller kontant. Finansavtaleloven §54b gir deg rett til å fremme pengekrav mot kredittyter dersom varen eller tjenesten du kjøper med kortet har en mangel, og selger ikke ivaretar sine forpliktelser. For å få kredittyter til å ordne opp og pengene refundert må disse punktene være innfridd:

  • Det må være en feil med varen du har kjøpt
  • Hele beløpet må være betalt med kreditt
  • Produktet må være kjøpt hos næringsdrivende
  • Du må ha forsøkt å løse saken hos selger først

Noen kredittkortutstedere, blant annet Komplett Bank, tilbyr også ID-tyveriforsikring som hjelper deg dersom du blir utsatt for ID-tyveri.

 

2. Fordelsprogrammer

Kredittkort kommer ofte med en rekke fordelsprogrammer, enten i form av bonuspoeng, rabatter eller cashback. 

Noen kort passer derfor spesielt godt for de som reiser ofte, mens andre byr på gode rabatter på diverse varer og tjenester. Du kan med andre ord spare mye dersom du benytter kredittkortet ditt når du fyller bensin, kjøper møbler og interiør, sports- og fritidsartikler, samt når du bestiller hotellopphold og flybilletter på nett.

Dersom du vurderer å søke om kredittkort, er det lurt å tenke på hvilke fordeler som passer dine behov best. Vi anbefaler å bruke kredittkort som passer din livsstil og ditt forbruk!

På Finans.no kan du sammenligne og søke om kredittkort. Finn et kredittkort skreddersydd til deg!

 

3. Rentefrie dager

Alle kredittkort har en rentefri periode, som betyr at du kan låne penger i et visst antall dager uten å betale noe for det. Den rentefrie perioden er normalt på 45 dager, men varierer noe fra tilbyder til tilbyder. Hos enkelte kredittkort kan du få helt opptil 60 dager rentefrihet. Med andre ord tillater kredittkortet deg å kjøpe nå og betale senere - uten at varen blir dyrere.

 

4. Gratis reise- og avbestillingsforsikring

Mange kredittkort inkluderer reise- og avbestillingsforsikring dersom minst halve reisen er betalt med kortet. Reiseforsikringen dekker uforutsette problemer og uhell når du er på reise eller ferie. Definisjonen for "når du er på reise" vil variere noe mellom de ulike kredittkortleverandørene. Ved reise i Norge kreves det som regel minst én overnatting, mens ved utenlandsreise krever noen korttilbydere at utgangspunktet for reisen er i Norden.

Finn kredittkort med reiseforsikring på Finans.no her